Vorige Artikel 7 van 25 Volgende

Psalm 30 - ' Reidans' - ansichtkaart

€ 0,75

Toelichting psalm 30:

Centraal in dit tweeluik staat de menora. Het schilderij moet van rechts naar links ‘gelezen’ worden, zoals het Hebreeuwse schrift.
Rechts is een vrouw te zien die uit wanhoop haar handen voor haar ogen geslagen heeft. Het lijkt of een vlammenzee haar bedreigt en as haar kleren bedekt.
Zonder dat ze zich dat bewust is wordt ze omgeven door de armen van de zevenarmige kandelaar, de Menora, het symbool van de Eeuwige aanwezige God. Zelfs in haar wanhoop en rouw is Hij daar, ook al ‘ervaart’ ze dat misschien niet. Aan de linkerkant is te zien hoe vanuit de ashoop een vrouw herrijst in witte klederen. Ze heeft haar handen in lofprijzing geheven. Ook deze figuur wordt omgeven door de menora.

Op de armen van de menora is geschreven:

Rechts: “Mijn klacht...”
Midden: “Hebt gij veranderd...”
Links: “In een dans."

Pslam 30:

"Mijn rouwklacht hebt Gij veranderd in een reidans,Mijn rouwkleed hebt Gij losgemaakt,met vreugde mij omgord,opdat mijn ziel zou psalmzingen en nimmer verstommen.Here, mijn God, voor altoos zal ik u loven."

 

Specificatie Omschrijving
Reproductie op CANVAS Van dit schilderij is een reproductie op canvas verkrijgbaar. De afbeelding wordt geprint op hoogwaardig canvasdoek van 2 cm dikte en opgespannen op een houten frame als een echt schilderij. De reproducties zijn vrijwel niet van echt te onderscheiden.
De afbeelding wordt aan de randen iets opgerekt, zodat de afbeelding doorloopt op de zijkanten van het doek. Daardoor is een lijst in principe niet nodig. Een ophangsysteem wordt gratis meegeleverd zodat het doek direct kan worden opgehangen.
Reproductie op KUNSTPOSTER Van dit schilderij is een reproductie op kunstposter verkrijgbaar. Foto afdruk in glanzende kleuren, 200 jaar lichtecht. Fineart druk op sterk 250 g/m² premium papier. Dwz: de kleinste details worden scherp en helder weergegeven. Een poster komt het mooiste tot zijn recht in een lijst met eventueel passe-partout.
Reproductie op ANSICHTKAART Van dit schilderij zijn ansichtkaarten verkrijgbaar. Op de voorzijde staat de afbeelding, op de achterzijde van de kaart een bijbeltekst uit deze psalm.

Van de volgende psalmen zijn ansichtkaarten beschikbaar:
psalm 1, 11, 18, 22, 23, 30, 40, 42, 62, 70, 84, 91, 121, 126B, 127, 129, 134, 139, 144, 147.
© 2018 - 2023 christarosier | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel