Artikel 2 van 5

Waarheid - reproductie op kunstposter

€ 37,00

Op dit doek staat het Hebreeuwse woord EMETH centraal:
WAARHEID.
In het schilderij is onderin een deur te zien en daarna begint een weg; die weg eindigt in een menora - de kandelaar, hier het beeld van Christus.
De weg gaat door licht en door waarheid. Licht en waarheid hebben beiden een zelfde functie: nml dat je de dingen ziet zoals ze werkelijk zijn.
De waarheid is een licht waardoor je ziet en het licht laat de waarheid zien.

Jezus zegt dat Hij de deur is, de poort. Dat is het begin van de weg, onderin beeld.
Nu maken veel christenen de fout dat zij in de deuropening blijven staan en dat 'nieuw leven' noemen.
Maar de Messias heeft ook gezegd dat hij de Weg, de Waarheid en het Leven is. Daaruit kunnen we opmaken dat, nadat we door de deur naar binnen zijn gegaan, er een weg komt waarop wij mogen gaan lopen.
De weg, "derech" in het Hebreeuws, is de weg van waarheid, je zou het ook echtheid kunnen noemen, transparantie, maskers af. 

Onder het Hebreeuwse woord staan drie bijbelteksten geschreven:

Ik ben de Weg, de Waarheid en het leven; Niemand komt tot de Vader dan door Mij. Joh 14:6
Zie, Gij wilt waarheid in het verborgene. Psalm 51:8
Groter blijdschap ken ik niet, dan dat ik hoor, dat mijn kinderen in de waarheid wandelen. 3 Johannes 1:4

Specificatie Omschrijving
Reproductie op CANVAS Van dit schilderij is een reproductie op canvas verkrijgbaar. De afbeelding wordt geprint op hoogwaardig canvasdoek van 2 cm dikte en opgespannen op een houten frame als een echt schilderij. De reproducties zijn vrijwel niet van echt te onderscheiden.
De afbeelding wordt aan de randen iets opgerekt, zodat de afbeelding doorloopt op de zijkanten van het doek. Daardoor is een lijst in principe niet nodig. Een ophangsysteem wordt gratis meegeleverd zodat het doek direct kan worden opgehangen.
Reproductie op KUNSTPOSTER Van dit schilderij is een reproductie op kunstposter verkrijgbaar. Foto afdruk in glanzende kleuren, 200 jaar lichtecht. Fineart druk op sterk 250 g/m² premium papier. Dwz: de kleinste details worden scherp en helder weergegeven. Een poster komt het mooiste tot zijn recht in een lijst met eventueel passe-partout.
© 2018 - 2024 christarosier | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel